SESAM har flere arbejdsgrupper, hver dedikeret til specifikke områder og initiativer. Formålet med disse arbejdsgrupper at fremme og lette samarbejde og videndeling blandt medlemmerne inden for området automatisering.
Samlet set har arbejdsgrupper til formål at fremme branchens udvikling, øge medlemmernes konkurrenceevne og hjælpe med at tackle de udfordringer, der er forbundet med automatisering i en given sektor eller branche.
Arbejdsgrupperne drives af repræsentanter fra bestyrelsen, som er engageret i området for arbejdsgruppen.
Der afholdes årligt 3-4 arbejdsgruppemøder for hver arbejdsgruppe med hver deres fokus, som fastsættes af gruppen.
Her er arbejdsgrupperne i SESAM:
Formål med SESAMs arbejdsgrupper
Videndeling: En central funktion er videndeling mellem medlemmerne. Dette inkluderer deling af bedste praksis, erfaringer, teknologiske fremskridt og løsninger inden for automatisering.
Problemidentifikation og -løsning: Arbejdsgrupperne kan hjælpe med at identificere fælles udfordringer og problemstillinger inden for automatisering og derefter samarbejde om at udvikle løsninger og strategier for løse udfordringerne.
Netværksmuligheder: Arbejdsgrupperne fungere som platform for at opbygge og udvide netværk inden for automatiseringsområdet, som kan føre til forretningsmuligheder og samarbejde.
Fremme af bedste praksisser: Arbejdsgrupperne arbejder på fremme og udbrede bedste praksis inden for automatisering, som kan hjælpe med at forbedre effektiviteten og kvaliteten af automatiseringsprojekter.
Om subgrupper
Subgrupper i arbejdsgrupperne oprettes ad hoc og tager udgangspunkt i møder hos gruppens deltagere. Det sker, når arbejdsgruppens medlemmer ønsker at dykke ned i et specifikt emne og indgå i et mere forpligtende samarbejde om emnet.
Formålet med subgrupperne er at skabe en fælles forståelse og et fælles sprog inden for arbejdsgruppens ramme. Den samlede viden og erfaring fra subgruppen udnyttes og deles effektivt blandt deltagerne i den arbejdsgruppe, som subgruppen udspringer fra.