Online
23/05/2024 13:00 - 23/05/2024 15:00
SESAM

SESAM webinar: Klæd din virksomhed på til maskinforordningen

Europa-Kommissionen og Europa-Parlamentet har vedtaget en ny maskinforordning, som træder i kraft den 20. januar 2027. Den nye forordning vil erstatte det nuværende maskindirektiv i alle EU-lande, herunder Danmark. Det betyder, at danske fabrikanter, importører, og distributører af maskiner skal tilpasse sig ny lovgivning.

SESAM inviterer dig til et informativt webinar, hvor du kan dykke ned i detaljerne om maskinforordningen og dens betydning for maskinbyggere i Danmark. Webinaret vil fokusere på de væsentlige ændringer sammenlignet med det tidligere maskindirektiv, og du vil få mulighed for at stille spørgsmål direkte til oplægsholderne.

På oplægsholderlisten er Jens Bertelsen, Senior Business Developer & Team manager fra Bureau Veritas, Marc Brændstrup, Technology Specialist fra Siemens og Per Moesgaard, Senior Solution Consultant, Safety fra Rockwell Automation
 

Tilmeld dig her

 

PROGRAM:

13.00 – 13.20: Velkomst
v. Lasse Blond, faglig leder, SESAM

Velkomst fra SESAMs faglige leder, Lasse Blond fra Teknologisk Institut. Han vil give os en kort introduktion til webinaret og præsentere SESAM. Derudover vil han præsentere ny arbejdsgruppe, som er øremærket til maskinforordningen.

13.20 – 13.50: Introduktion til den nye maskinforordning: Dens Indvirkning, samspil med EU- direktiver og implementering
v. Jens Bertelsen, Senior Business Developer & Team manager fra Bureau Veritas

Jens Bertelsen giver en grundlæggende introduktion til den nye maskinforordning, dens betydning for maskinbyggere, og hvordan den trækker paralleller til andre væsentlige EU-direktiver såsom Data Act og NIS2. Han kommer desuden også ind på de standarder, der er nødvendige for at implementere forordningen effektivt.

13.50 – 14.20: Navigering i Maskinforordningen: Beskyttelse mod forvanskning og sikkerhedsstandarder i praksis
v. Marc Brændstrup, Technology Specialist, Siemens

Hvordan skal vi forholde os til det nye punkt 1.1.9 ”beskyttelse mod forvanskning” i Maskinforordningen? Kan vi søge hjælp i standarder som IEC 62443 & IEC 63074? Kommer ændringerne i 1.2.1 ”styresystemernes sikkerhed og pålidelighed” til at påvirke, hvordan vi udvikler software til maskiner? Alle disse spørgsmål og mange flere vil Marc Brændstrup afdække via typiske blueprints på maskinstyringer, som giver et perspektiv på virkeligheden.

14.20 – 14.50: Implementering af ‘beskyttelse forvanskning’ og eksempler på forventede tiltag
v. Per Moesgaard, Senior Solution Consultant, Safety hos Rockwell Automation

Med udgangspunkt i Maskinforordningen 2023/1230 indføring af begrebet ”beskyttelse forvanskning”, vil Per give nogle eksempler på, hvad beskyttelsesfunktionerne kunne være set fra deres virksomheds perspektiv. Derudover vil Per også diskutere de forventede tiltag, der skal implementeres, både med hensyn til hardware og software, for at imødekomme de nye krav.

14.50 – 15.00: Opsamling og tak for i dag

Pris: 

Webinaret foregår torsdag den 23. maj 2024 kl. 13.00-15.00.

Gratis for medlemmer af SESAM

500 DKK ekskl. moms for ikke-medlemmer